Kazandibi

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Gerekli Malzemeler :

    • 1 litre süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 2 yemek kaşığı pirinç unu
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 çimdik tuz
    • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

    1. Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kapta karıştırıyoruz.
    2. 1 litre sütün 1 su bardağını bu karışıma dökerek, topaklanma kalmamasına özen göstererek ve ezerek iyice karıştırıyoruz.
    3. Kalan sütün içerisine toz şeker ve tuzu koyarak kaynatıyoruz.
    4. Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak nişastalı karışıma yediriyoruz.
    5. Nişastalı karışımı azar azar kaynayan süte ilave ederek karıştırıyoruz.
    6. Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
    7. Pudra şekerini 25 x 30 cm ebadında ocak üzerine konabilecek bir tepsiye eşit şekilde yayıyoruz.
    8. Muhallebiyi pudra şekeri serpilmiş tepsiye döküyoruz.
    9. Tepsiyi ocak üzerine oturtarak harlı ateşte her tarafı eşit sürelerde kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. İki dakikada bir diğer bölüme geçmek yerinde olacaktır.
    Bu aşamada kenarlardan bıçak ucu ile hafifçe kaldırarak pudra şekerinin eriyip karamelleştiğini gözlemleyebiliriz.
    10. Pişme işleminden sonra tepsiyi daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsiye oturtuyoruz.
    11. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup 3 saat bekletiyoruz.
    12. Servis yapacağımız zaman bıçakla eşit karelere bölüyoruz.
    13. Spatula ile bir ucundan kaldırarak rulo yapıyoruz.


    Kazandibinin kendine has aromasını bozmamak için ben özellikle vanilya kullanmadım. Arzu edenler kullanabilir.