Kazandibi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 17 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü tatlıların en hafif ve lezizi kazandibi,geleneksel tatlarımızdandır.
    Karamelleşen şeker muhallebiye ekstra lezzet katıyor. Tadına baktığınızda uğraştığınıza değdiğini göreceksiniz.

    [​IMG]

    Malzemeleri

    1 litre süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı pirinç un
    1 su bardağı toz şeker
    1 tutam tuz
    4 yemek kaşığı pudra şekeri

    Yapılışı

    Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kasede karıştırın.
    İçine 1 su bardağı süt ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
    Tencereye kalan sütü, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın.
    Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
    Kaynamış sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyip karıştırın.
    Nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyip iyice karıştırın.
    Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
    Orta derinlikte bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin.
    Üzerine muhallebiyi döküp, yayın.
    Tepsiyi ocağın üzerine alıp her iki tarafını çevirerek pişirin.
    Şeker eriyecek ve muhallebinin pişen tarafları karamelleşecektir.
    Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin.
    Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat bekletin.
    Servis yapacağınız zaman karelere bölün.

    Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Kazandibi Tarifi

    Adını çok duydum ama henüz yeme fırsatım olmadı...Fazla şekerli şerbetli değilse yeme ihtimalim fazla olabilir...
     



  3. Cevap: Kazandibi Tarifi

    ımmmm....çok güzel görünüyor...
    aynen Pardus gibi daha yeme fırsatım olmadı...ama artık yemeyi düşünürüm...

    Teşekkürler YAREN ablacım
     



  4. Cevap: Kazandibi Tarifi

    Çok hafif bir tatlıdır. Yalnız ben karamelini tepsi altına dökmüyorum çünkü hiçbir zaman o şekilde kıvamını ayarlayamadım. Tatlının üzerine döküp fırında sadece üst kısmını karamelleştiriyorum.
     



  5. Cevap: Kazandibi Tarifi

    Harika gözüküyor. Çok sevdiğim bir tatlı. Özellikle yaz için hafifliği nedeniyle en çok tercih ettiklerim arasında. :f40: Olsada yesek