Kazandibi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 13 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kazandibi Tarifi



    Resimli Kazandibi Tarifi

    Malzemeler

    1 litre süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı pirinç un
    1 su bardağı toz şeker
    1 tutam tuz
    4 yemek kaşığı pudra şekeri
    Yapılışı

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    -Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kase karıştırın.
    -İçine 1 su bardağı süt ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
    -Tencereye kalan sütü, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın.
    -Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
    -Kaynamış sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyip karıştırın.
    -Nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyip iyice karıştırın.
    -Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
    -Orta derinlikte bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin.
    -Üzerine muhallebiyi döküp, yayın.
    -Tepsiyi ocağın üzerine alıp her iki tarafını çevirerek pişirin.
    -Şeker eriyecek ve muhallebinin pişen tarafları karamelleşecektir.
    -Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin.
    -Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat bekletin.
    -Servis yapacağınız zaman karelere bölün.
    Afiyet olsun