Kazakistan Vizesi için gerekli evraklar

'Ülkeler' forumunda Aysell tarafından 3 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kazakistan Vizesi için gerekli belgeler
    Kazakistan Vizesi için gerekli evraklar nelerdir



    Kazakistan vize türleri ve gerekli evraklar aşağıdaki gibi listelenmiştir.

    Kazakistan Yatırımcı vizesi
    Fiili yatırımcılara – Kazakistan pazarında faaliyette bulunan veya iş projelerinin geliştirilmesine yönelik fiili planlara sahip olan büyük yabancı şirketlerin yönetici ve idari temsilcilerine verilmektedir.

    1 adet Fotoğraf,
    Pasaport,
    Yatırımcı vizesinin verilmesi için gerekli duruma bağlı gerekçeli belgeler,
    Yatırımcı firma dilekçesi,
    Kazakistan’dan alınmış resmi davetiye.



    Kazakistan Ticari vizesi:
    Kazakistan Cumhuriyeti’ne iş amaçlı (iş görüşmelerine, çeşitli forumlara, pazar araştırmasını yapmak için v.b.) giden kişilere Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında tescilli tüzel kişilerin başvurusu üzerine verilmektedir.

    1 adet Fotoğraf,
    Pasaport,
    Kazakistan’da yerleşik tüzel şahsın başvurusu ve davetiyesi.



    Kazakistan Çalışma vizesi

    Çalışma vizesi düzenlenmesi için, diğer gerekli belgelerin yanında yabancı işçi çalıştıracak firmanın yabancı iş gücü çalıştırma izninin ve işverenle yapılan kontratın bulunması gerekmektedir.

    1 adet Fotoğraf,
    Pasaport,
    Kazakistan Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen çalışma izni ve davetiyesi



    Kazakistan Turistik vize:

    1 adet Fotoğraf,
    Pasaport,
    Lisanslı Kazakistan tur firmasının teyit yazısı ve voucher,
    Kazakistan Dışişleri Bakanlığının vize izin yazısı,



    Kazakistan Eğitim vizesi:

    1 adet Fotoğraf,
    Pasaport,
    Yabancı uyruklu vatandaşlara eğitim verme hakkına sahip Kazakistan eğitim kuruluşları başvurusu üzerine verilen içişleri idaresi izni.



    Kazakistan Tedavi vizesi:

    1 adet Fotoğraf,
    Pasaport,
    Kazakistan’ın ilgili sağlık ve tedavi kurum ve kuruluşları başvurusu üzerine verilen içişleri idaresi izni.



    Kazakistan Transit vize:

    1 adet Fotoğraf,
    Pasaport,
    Gidilecek ülkenin vizesi,
    Kazakistan’dan en geç 72 saat içinde çıkış tarihini tasdik eden geçiş belgesi,
    Sürücü ise, nakliyeci firma tarafından yazı(gidileceği yer, sürücü bilgileri, araç plaka no v.b.)ve TIR karnesi örneği.



    Kazakistan Sürücü vizesi:

    1 adet fotoğraf
    Pasaport
    Nakliyeci tarafından verilen sürücü listeleri.
    CMR karnesi fotokopisi



    Kazakistan Diplomatik vize
    Diplomatik vizeler, diplomatik pasaport sahiplerine ve söz konusu vizenin verilmesinin uygun bulunduğu bazı durumlarda verilmektedir.

    1 adet fotoğraf
    Pasaport
    Diplomatik vizenin verilmesi için gerekli duruma bağlı gerekçeli belgeler



    Kazakistan Hizmet vizesi
    Yabancı diplomatik ve diğer uluslararası temsilcilik ve kuruluşların diplomatik sınıfa dahil olmayan çalışanlarına, ayrıca Kazakistan Cumhuriyeti’nin resmi tüzel kişilerinin daveti ile iş için gidecek olan vatandaşlara verilmektedir.

    1 adet fotoğraf
    Pasaport
    Hizmet vizesinin verilmesi için gerekli duruma bağlı gerekçeli belgeler

    Alıntı