Kazak Yemekleri-Kazakistan Yemekleri-Tarifleri

Konusu 'Ülkeler' forumundadır ve Ezlem tarafından 10 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye

    Kazakistan'ın Yöresel Yemekleri


    Kazakistan Yemekleri

    Kuyrdak
    Kuyrdak sigir, deve ve koyun etinden yapilir.
    Et lokmalik halinde kesilir
    ve tencerede yag koyulup az kizartilir.
    Daha sonra az su ilave edilip yumusuyasiya kadar atesde pisirilir.
    Üzerine tuz ve baharat ilave edilip hazirlanir.
    Pistikden sonra istenirse üzerine domates ve maydanoz koyulup servis yapilabilir.


    Kazak Mantısı (6 kişilik)

    Bu yemek için özel tencere gerekir, beş katlı
    En alt tencere haricinde diğer üst tencereler elek gibi altları deliktir
    Kazak mantısı buharda yapılır
    En alttaki tencerede su kaynar, üsttekilere buharı gider ve mantıyı buhar pişirir

    Malzemeler:
    1 kg yağlı kıyma,
    3 havuç,
    3 soğan,
    4-5 yeşil biber,
    Bir avuç maydanoz
    Tuz ve biber istenilirse koyulur

    Hamur mazemeleri:
    750 gr un,
    bir tatli kaşığı tuz,
    alabilecek kadar ılık su (normal hamur için)

    Hamuru ince açıp, 6 cm x 6 cm dört köşe halinde kesilip
    ortasına bir dolu yemek kaşığı karıştırılmış malzemeden koyulup
    hamur zarf halinde kapatılır
    Sonra delikli tencereye dizilip suyu 20 dakika kaynatılır
    Sonra servis yapılır


    Sorpa

    Etin kaynatılarak elde edilen et suyuna sorpa denilir
    Sorpa, at eti, deve eti, koyun eti, sığır etinden yapılır
    Etler kemikleri ile kaynatılır
    Et kaynatılırken devamli karıştırılır ve üstüne gelen köprükleri alınır
    Sorpa az tuz ile karıstırılarak içilirse, çok lezzetlidir


    Lağman


    Hamur için malzemeler: 1 kg un,
    2 yumurta,
    2 çay kaşığı tuz,
    yarım bardak su

    Et suyu malzemeleri: 500 gr et,
    300 gr kuyruk yagi,
    300 gr lahana, 3-4 sogan,
    3-4 patates,
    1-2 havuç,
    3-4 domates,
    3-4 parça sarımsak,
    tuz ve biber tat vermek için

    Hamuru tel haline getirilir
    Bunlar tuzlu kaynar suyunda kaynatılır
    Sonra soğuk suda durulanır
    Et suyunu yapmak için et ve kuyruk yağı küçük parçalarda kesilir, patatesler zar halinde kesilir,
    havuçlar, lahana ve Türk biberi dilim halinde kesilir
    Soğan yüzük halinde kesilir,
    domatesler kayik halinde kesilir ve sarımsak doğranır
    Erimiş yağda soğan yavaş yavaş pişirilir ve sonra üstüne et koyulur ve suyu çekene kadar pişirlir
    Sarımsak, patates, domates, biber ve havuç koyulur
    Bu malzemelerle yarı piştikten sonra su koyulur,
    tuz, biber ve lahana koyulur ve bunların hepsi yavaş yavaş pişirilir
    Servis yapılmadan önce hamur telleri kaynamış suda yumuşatılır ve bunlar et suyunla kat kat üst üstüne koyulur
    Lağman büyük bir tabakta servis yapılır
    Son düzenleyen: Moderatör: 25 Kasım 2012