Kaz Boğazı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 17 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kaz Boğazı Tarifi Resimli

    Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi

    Kaz Boğazı Malzemeleri:

    Hamuru için:
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    1 yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    Yarım limon
    1 çay kaşığıtuz
    Alabildiği kadar un

    İç harcı için:
    1 kase ceviz
    Nişasta

    Üzeri için:
    150 gr tereyağı

    Şerbeti için:
    3.5 su b.toz şeker
    3 su bardağısu
    Yarım limon


    [​IMG]

    Kaz Boğazının Yapılışı: Tatlımızda şerbet soğuk kullanılacağı için ilk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şerbetini hazırlamak için gereken malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz ve hamurunu hazırlamaya geçiyoruz. Karıştırma kabının içerisine yoğurt, sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek ilk önce sıvıları karıştırıyoruz. Sıvıların iyice karışmasının ardından kabartma tozunu ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz ve hamurunu hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru, göz kararı 16 eşit bezeye bölüyoruz.

    Bezeleri 8′er tane olmak üzere iki gruba ayırıyoruz ve aralarına nişasta serperek baklava hamuru gibi incecik açıyoruz. İçerisine cevizi serpiyoruz ve oklavaya sarıyoruz. Oklava üzerine sardırdığımız hamuru büzdürerek oklavadan çıkartıyoruz ve 2 parmak aralıklarla kesiyoruz. Her bir büzgüyü “u” şeklinde kıvırarak tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız diğer hamurlar için de aynı işlemi uyguluyoruz.

    Kısık ateşte erittiğimiz tereyağını, tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerinde gezdiriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Tatlımız piştikten sonra, soğuttuğumuz şerbeti üzerinde gezdiriyoruz ve bir süre şerbeti çekmesini bekliyoruz.

    Şerbetini çeken tatlımızın üzerine arzuya göre yeşil fıstık ya da ceviz serpiyoruz ve servis ediyoruz.

    afiyet olsun...


    alıntı