Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kayseri Yağlaması Tarifi
    Kayseri Yağlaması Tarifi
    Kayseri Yağlaması nasıl yapılır

    Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler

    Hamuru:
    5 su bardağı un
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1/2 paket yaş maya
    yeterince ılık su
    1 tatlı kaşığı tuz

    sosu için:
    350 gr. kıyma
    3-4 adet soğan
    2-3 domates ya da 2 çorba kaşığı salça
    yarım paket margarin (ya da tereyağı)
    2-3 adet yeşil biber
    kırmızı biber,maydanoz,tuz



    yapılışı:
    *Mayayı ılık suda eritip,diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapıyoruz.
    *15 dakika dinlendirip, yumurta veya limon büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz.
    *Pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle ya da küçük oklavayla açıyoruz..(unla açacağız ama fazla un tavada yanar, mümkün mertebe az kullanmalı)
    *Yağsız teflon tavada arkalı önlü çok kurutmadan pişiriyoruz.
    *kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavuruyoruz.
    *1 çay bardağı su ilave edip biraz pişiriyoruz..pişen hamurların üzerine bu içten 1-2 kaşık koyup lahmacun yapar gibi üst üste koyup dörde kesiyoruz ve sarmısaklı sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz..(Kendi usulünde dörde bölünen her bir parça kendi etrafında rulo yapılıp yoğurda batırılarak yenilir.)

    alıntı