Kayseri köftesi tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 1 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kayseri köftesi tarifi resimli
    Kayseri köftesi tarifi
    Kayseri köftesi



    [​IMG]



    Malzemeler
    :


    • Yarım kilo koyun kıyması
    • 1 Adet soğan
    • 1 Adet yumurta
    • 2 Çorba kaşığı margarin
    • 1 Demet maydanoz
    • 1 Kilo patates
    • 1 Dilim ekmek içi
    • Yarım kilo domates
    • 1 Tutam kimyon
    • 1 Çay kaşığı yenibahar
    • Karabiber, tuz
    • Süt

    Yapılışı:


    • Büyük ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, sütte ıslattıktan sonra ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın.
    • 2-3 Kaşık suyla karıştırarak iyice yoğurun.
    • Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alın.
    • Islak iki avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaştırın.
    • Bu arada patateslerin kabuklarını soyun.
    • Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuzlu soğuk suya atın.
    • Patatesleri yıkayıp, kurulayın.
    • Tavada eritilen margarin içine atın.
    • Karıştırarak 1-2 dakika kızartın.
    • Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın.
    • Üzerlerine de köfteleri oturtun.
    • Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin.
    • Tuz serpip, tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
    • Köftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından çıkarın.
    • Yemeğin biçimini bozmadan servis tabağına aktarın.
    • Üstüne kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın.