Kaysepi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 25 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kaysepi Tarifi Resimli

    Kaysepi Tarifi

    Kaysepi Malzemeleri:
    2 Su Bardağı Kurutulmuş Mürdüm Eriği
    2 Su Bardağı Tozşeker
    30 Gr Tereyağı
    1 çay Bardağı çekilmiş Ceviz İçi

    [​IMG]

    Kaysepinin Yapılışı:
    Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin. Üzerine şekeri ilave edip pişirin. Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun...


    alıntı