Kaynatılan suyun tortu bırakıp bırakmamasının nedeni nedir

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 6 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kaynatılan suyun tortu bırakıp bırakmamasının nedeni nedir
     



  2. Cevap: Kaynatılan suyun tortu bırakıp bırakmamasının nedeni nedir

    Su kaynatıldığı zaman oluşan tortuların zararlı olduğunu düşünür ve kullandığımız suyu değiştiririz. "Suda oluşan tortular ve kireç aslında suyun zengin mineralli olduğunun göstergesidir.

    Su Kaynatıldığında Neden Tortu Oluşur?

    Yüksek mineralli doğal suların kaynatılması sırasında meydana gelen kireç ve tortu oluşumlarının olumsuz bir özellik olarak sorgulanıyor, oysa bunların yüksek mineralli doğal sulara sertliğini veren ve kaynatma sırasında oluşan, suda çözünmeyen kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat bileşikleridir. En genel adıyla kireç olarak bilinen bu maddenin düşünülen zararının aksine, içilen sudaki mineral zenginliğinin ve sağlığın bir göstergesi. İçtiğinizin suyun mineral yapısını üzerindeki etiketi okuyarak kolayca öğrenebilirsiniz.