Kaymaklı Nuar Sarma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kaymaklı Nuar Sarma
    Resimli Nuar Tarifleri,
    Kaymaklı Nuar Sarma nasıl yapılır,
    Kaymaklı Nuar Sarma yapılışı oktay usta
    [​IMG]

    Malzemeler
    1 kg. dana nuar
    1 kuru soğan
    3 diş sarımsak
    tuz, karabiber
    defne yaprağı
    taze kekik
    biberiye


    Panelemek için:
    2 su b. tarhana
    1 yumurta beyazı
    yarım çay b. su


    Beğendisi için:
    1 kg. patlıvan
    3 çorba k. tereyağı
    2 çorba k. un
    4 su b. süt
    250 gr. kaymak
    taze muskat

    Servis için:
    250 gr. kurutulmuş domates
    50 ml. krema
    semiz otu
    roka

    Hazırlanışı:
    1 kg.dana nuarı tencereye alın.Üzerine defne yaprağı,taze kekik,biberi ekleyin.Üzerine su ekleyerk eti nuarı pişirin.
    Nuar piştiktan sonra 1 parmak genişliğinde kesin.Eti panelemek için 1 yumurta beyazına biraz su ekleyip karıştırın.
    Kestiğiniz nuarı ilk öce yumurta beyazına daha sonra tarhana bulayıp tavada kızarın.Beğendisi için ise patlıcanları közleyin.Közlendikten sonra ezin.Tencereye unu ve tereyağını ilave edip unu kavurun.Üzerine patlıcanları ekleyin.

    Üzerine süt kaymak ve muskat ilave edip karıştırarak bir beğendi hazırlayın.Servis için ise 250 gr kurutulmuş domatesi haşlayın.Semiz otunu ve rokayı taavay alın.Üzerine krema ilave edip 3 dakika soteleyin.Servis tabağına beğendiyi alın.Kenarlarına kurutulmuş ve haşlanmış domatesi dizin.Beğendinin üzerine nuar etleri yerleştirin.
    Üzerine krema ile sotelenmiş roka ve semizotunu ilave edip servis edin.