Kaymaklı Etimek Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 3 Aralık 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kaymaklı Etimek Tatlısı Tarifi
    Etimekli tatlı
    Etimek tatlısının üzerini dilediğiniz mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
    [​IMG]

    Malzemeleri

    1,5 Paket tuzsuz etimek
    2,5 Su bardağı toz şeker
    2 Su bardağı su
    Yarım limonun suyu

    Üzeri için
    1 Kase kaymak
    Yarım çay bardağı süt

    Yapılışı

    Etimekleri borcam tepsiye aralıksız dizin.
    Şerbeti için orta boy bir tencereye suyu ve şekeri ilave edip kaynatın.
    Koyu bir kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
    Şerbeti etimeklerin üzerine döküp şerbetin iyice çekmesini bekleyin.
    Bir kâse kaymağı çırpma kabına boşaltıp üzerine sütü ilave edin.
    2-3 dakika çırptıktan sonra etimeklerin üzerine dökün.
    Bıçak yardımıyla pürüzsüz bir hale gelene kadar üzerini düzeltin.
    Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
     



  2. Cevap: Kaymaklı Etimek Tatlısı

    güzel gorunuyorr :):) forumdas a bir tepsı yapayım :D
     



  3. Cevap: Kaymaklı Etimek Tatlısı

    Hmmm!... Çok kolay ve çok hafif bir tatlı paylaşım için teşekkürler...:f40: Uzun zaman olmuştu etimek tatlısı yemeyeli, gidip yapayım bari...:f40:
     



  4. Cevap: Kaymaklı Etimek Tatlısı

    :f20: Yaşadık.... Anlaşılan kadayıf günü var bugün :D
     



  5. Cevap: Kaymaklı Etimek Tatlısı

    her hafta sonu yapılır bızde cok da guzel oluyo :f40: