Kayısının Cilde Faydaları

'Kişisel Bakım' forumunda Merve tarafından 30 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kurutulmuş kayısı çekirdeklerinden elde edilen kayısı yağı yüksek C vitamini içeriği ile ölü cilt hücrelerinin temizlenmesinde ve cildin yumuşatılmasında kullanılabilir. Cilde çok çabuk nufüz eden kayısı yağı hassas ciltlerde kullanılabilir ve cilt lekelerine karşı etkili bir doğal çözüm sunar. Aynı zamanda cildin elastikiyetini arttırarak kırışıklık oluşumunu geciktirir.

    Tahriş Olmuş Ciltler: Linoleik ve oleik asit yönünden zengin olan kayısı yağı aynı zamanda A vitamini ile tahriş olmuş, zedelenmiş cildin tekrar eski sağlığına kavuşması için gereken süreci hızlandırmak için kullanılabilir. Bilinen bir yan etkisi olmadığı için kozmetik ürünlerden daha etkili bir çözüm olarak tercih edilebilir. Aynı zamanda kayısı yağı cildi (yüz, el, ayak) yumuşatmak için mükemmel bir doğal üründür.

    Hassas Ciltler: Hassas cilde sahip olanlar cilt bakımı için doğal veya kozmetik bir ürün seçiminin ne kadar iyi olduğunu bilir. A ve C vitamini açısından zengin kayısı yağı hassas ciltlerde kullanılabilir. Ayrıca nemlendirici ve besleyici özelliği ile egzama ve dermatit gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olur. Ancak bu tip hastalıklar için doktor tavsiyesi ile düzenli olarak merhem kullanıyorsanız kayısı yağı kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.
    Cilt Elastikiyeti: Kırışıklıklar cildin yaşla veya güneşin zararlı ışınları gibi çevresel faktörler nedeniyle elastikiyetini kaybetmesi nedeniyle oluşur. Kayısı yağı aynı zamanda cildin esneklik ve elastikiyetinin korunmasında yararlıdır. Cildi yumuşatmaya yardımcı olmak için evde hazırladığınız yüz maskelerinde bir kaç damla kayısı yağı kullanabilirsiniz. Cildin canlandırılması ve cilt üzerinde besleyici etkileri ile aromaterapi masajı için kullanılabilir.
    Cilt Lekeleri: Kayısı yağı ile hazırlanan cilt maskeleri güneş ve yaşlılık lekelerinin hafifletilmesinde kullanılabilir.