Kayısılı Yoğurt Şöleni Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 18 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kayısılı Yoğurt Şöleni Tarifi ,



    Resimli Kayısılı Yoğurt Şöleni Tarifi ,




    Kayısılı Yoğurt Şöleni


    Malzemeler

    400 gr. taze kayısı
    Yarım limonun suyu ve kabuğu
    75 gr. tozşeker
    250 gr. süzme yoğurt
    125 gr. krem şanti
    Birkaç nane yaprağı

    [​IMG]

    Yapılışı

    Kayısıların üst tarafına bıçakla küçük bir çizik atın. Yarım dakika kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun. İkiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
    Doğranmış kayısıları limon suyu ve 2 çorba kaşığı tozşeker ile birlikte sos tenceresinde 30 dakika kadar marine edin.
    Bu arada süzme yoğurdu rendelenmiş limon kabuğu ve artan şeker ile karıştırın.
    Krem şantiyi yedire yedire yoğurda ilave edin. Nane yapraklarını yıkayın. 1-2 tanesini ince ine kıyıp yoğurda ilave edin. Kayısıların yarısını püre haline getirip yoğurda ekleyin.
    Birkaç kayısı parçasını süs için kenara ayırıp geri kalanını yoğurtlu karışıma ilave edin. Tatlıyı yüksek kup bardaklarına paylaştırın. Üzerini kayısı parçacıkları ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
    Afiyet Olsun..