Kayısılı Renaissance Rulo Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kayısılı Renaissance Rulo Tarifi Resimli
    Resimli Kayısılı Renaissance Rulo Tarifi
    Kayısılı Renaissance Rulo nasıl yapılır,
    Kayısılı Renaissance Rulo yemek tarifi

    [​IMG]

    Kayısılı Renaissance Rulo

    Malzemeler
    1 adet somon fileto
    200 gr kayısı
    50 gr krema
    1 demet pazı yaprağı
    1 miktar tuz
    1 miktar karabiber

    Hazırlanışı
    Fileto somon balığı ince bir şekilde açılır ve kenarlarından artan balıklar mutfak robotu veya blendırda iyice kıyılarak fars yapılır. Farsın içine malatya kayısısı ile krema konarak tatlandırılır. Somon balığının içerisine pazı yaprakları açılır ve fars sürülerek somon rulo hale getirilir, somon rulosu tekrar hamura sarılır ve 170 derecede 25 dakika pişirildikten sonra soğuk olarak servis yapılır.