Kayısılı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 13 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kayısılı Pilav nasıl yapılır
    Kayısılı Pilav yapılışı

    Kayısılı Pilav Malzemeler
    2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3 Su Bardağı Et Suyu
    200 gr Kuru Kayısı
    1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz


    [​IMG]



    Kayısılı Pilav Yemeğin Tarifi

    Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.

    Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.

    Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.

    Pilav pişince ateşten indirin. Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.