Kayısılı pilav resimli

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 1 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. kayısılı pilav yapılışı

    [​IMG]

    Malzemeler
    2 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    3 su bardağı sıcak su
    Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
    5-10 kuru kayısı



    Yapılışı

    Pirinçleri iyice yıkayıp yaklaşık 20 dakika sıcak suda bekletin.
    Kayısıları bol suda yıkayıp doğrayın.
    Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe pembeleştirip bir kaseye alın.
    2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Pirinçleri süzüp tavaya ilave edin.
    Bir süre kavurduktan sonra kaynar suyu ve tuzu ilave edin. Suyunu bir miktar çekince fıstıkları ve kayısıları ilave edin.
    Kapak ile arasına mutfak havlusu serip dinlendirerek servis yapın.