Kayısılı Muhallebi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kayısılı Muhallebi

    [​IMG]


    Malzemeler:

    3 kahve fincanı toz şeker
    3 kahve fincanı un
    1 litre süt
    1 yumurta sarısı
    Vanilya
    75 gr tereyağ
    8-10 kuru kayısı
    Biraz badem
    Ayrıca 1 bardak şeker

    Hazırlanması:

    Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın.
    1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın.
    Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısılar dizin. Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin. Muhallebiyi dökün. Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.
    Afiyet Olsun..​