Kayısılı Çörekler Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 17 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kayısılı Çörekler Tarifi




    Resimli Kayısılı Çörekler tarifi

    Malzemeler

    -500 gr un
    -1 küp yaş maya (42 gr)
    -2 çorba kaşığı tozşeker
    -100 gr margarin
    -200 gr kuru kayısı
    -2-3 çorba kaşığı kıyılmış şam fıstığı
    -250 ml süt
    -1 tutam tuz
    -2-3 çorba kaşığı portakal marmeladı

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Öncelikle Sütü ısıtıp marmeladı ilave edin. Unu büyük bir kaba alıp ortasına bir çukur açın. Mayayı çukurun içine ufalayın. Şeker ve tuzu ilave edin. Biraz süt döküp çatalla karıştırın. 15 dakika dinlendirin.Ardından unu kenarlardan ortaya doğru alıp hamuru yoğurmaya başlayın. Artan sıcak sütü ve margarini ilave edin. Hamuru en az 10-15 dakika iyice yoğurun. Hamurun üzerine un serpip üzerini kapatın.


    Daha Sonra Oda sıcaklağında 15 dakika kadar bekletin.Kuru kayısıları doğrayıp hamura yedirin. Hamurdan 30 cm uzunluğunda bir somun şekillendirip ondan 8 eşit parça kesin. Her bir parça hamurdan birer yuvarlak çörek şekillendirin.Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın. Çörekleri tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çok az su ve şam fıstığı serpin. Üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Çörekleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.