Kayısı Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kayısı Tatlısı Tarifi


    Resimli Kayısı Tatlısı Tarifi

    Malzemeler


    -250 gr kayısı (tercihen günkurusu kayısı)

    -2 su bardağı su

    -1 çay bardağı şeker

    -1 su bardağı ceviz veya 200 gr kaymak

    [​IMG]

    Tarifi

    Kayısıları üzerini örtecek kadar suya koyun. Elinizle ovalayarak tozunu kirini suya çıkarın. Bu sudan alıp 2 su bardağı içme suyuna koyun. Bir gece bekletin. Ertesi sabah şişmiş olan kayısıların suyunu bir tencereye alın. Üzerine şeker ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayan şuruba kayısıları ilave edin. Ağır ateşte, kayısılar şerbeti çekene kadar pişirin. Kayısılar soğuyunca aralarına ceviz veya kaymak koyarak kayısı tatlısını servis yapın.