kayısı reçeli

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. KAYISI REÇELİ

    [​IMG]

    Malzemeler:

    * 1 kg. kayısı,
    * 1 kg. tozşeker,
    * 1 adet limon,
    * 3 su bardağı soğuk su

    Yapılışı:

    1. Kayısıları güzelce yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
    2. Şekeri suyla kaynatın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine kayısıları ekleyin.
    3. Bir taşım (20 dakika kadar)daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ateşten alın.
    4. Ertesi gün kayısılar suyunu salacağı için kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar daha kaynatın. Bir yandan da üzerindeki köpükleri delikli bir kevgirle alabildiğiniz kadar alın.
    5. Reçel istediğiniz kıvama geldiğinde limon suyunu sıkın ve bir-iki dakika daha kaynatıp ateşten alın.