Kayısı marmelatı Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 17 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kayısı Marmelatı tarifi
    kayısı marmelatı oktay usta
    oktay ustanın kayısı marmelati tarifi

    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 kg şeker
    1 kg kuru kayısı
    1 adet limonun suyu

    HAZIRLANIŞI

    Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın.
    Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin. Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin. Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun. Şekeri, pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın.
    Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın. İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.