Kaygana Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 29 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kaygana nasıl yapılır?

    [​IMG]

    Malzemeler

    * 1 demet pazı
    * 2 orta boy kuru soğan
    * 5-6 dal yeşil soğan
    * 3 su bardağı un
    * 2 adet yumurta
    * Tuz, karabiber
    * Aldığınca su
    * 2 çorba kaşığı sıvı yağ

    Yapılışı

    Pazı ince ince doğranır, sirkeli suda bekletilir. Bir tencere içerisine kuru soğanlar doğranır, az sıvı yağda pembeleştirilir. İçerisine iyice yıkanan pazılar eklenir ve hafif tuz ekleyerek soldurulur. Pazılar ocaktan alınıp soğuyunca içerisine taze soğanlar da doğranır un ilave edilir, yumurtalar kırılır, tuz ve karabiber ile 2 çorba kaşığı sıvı yağ eklenip, yavaş yavaş su ilave edilerek krep hamuru kıvamı elde edilir. Çok az sıvı yağ ilave edilmiş teflon tavaya bir kepçe dolusu karışımdan dökülür. Krep yayar gibi yayılır. İki tarafı da iyice kızartılır servis tabağına alınır. Tüm karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Kızartılan tüm kayganalar üst üste konur. Bıçak yardımıyla dört eşit parçaya bölünür. Sıcak servis edilir.
     



  2. Cevap: Kaygana Tarifi

    iştah kabardı yaaa
     



  3. Cevap: Kaygana Tarifi

    Adını çok duydum ama hiç yemedim zaten benim yiyeceğim tarzda bir şey gibi görünmüyor:) teşekkürler Destina
     



  4. Cevap: Kaygana Tarifi

    Çok garip bir ismi var gerçekten :f20: Tesekkürler Destina ablacım :f40: