Kavurmalı ve Kıymalı Omlet

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 11 Aralık 2008 tarihinde açılan konu




  1. Kavurmalı Omlet:

    MALZEMELER
    30 gr kavurma
    1 adet küçük boy taze kırmızı biber
    3 adet yumurta
    15 ml sıvıyağ
    40 gr taze kaşar peyniri
    15 gr tereyağı
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Taze kırmızı biberi çoj ince şeritler halinde doğradıktan sonra teflon bir tavada kavurma ile birlikte soteleyin. Çukur bir kaba kaşar peynirini rendeledikten sonra yumurtaları kırın ve bir tutam tuz ekleyerek iyice karıştırın. Teflon bir tavada tereyağını eritin. Ardından yumurtalı karışımı ilave edin. Yumurtalar pişmek üzereyken kavurmalı karışımı da ekleyin. Üzerini kapatıp bir üsre daha pişirin ve sıcakken servis yapın.

    Afiyet Olsun...

    Kıymalı Omlet:

    MALZEMELER
    2 yumurta
    1 yemek kaşığı margarin
    100 gram kıyma

    HAZIRLANIŞI
    İlk önce margarini tavaya koyup erimesini bekleyelim. Margarin eriyince kıymayı kavuralım. Sonra yumurtaları tavaya kırıp 5 dakika bekleyelim.

    Afiyet Olsun...