Kavurma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 1 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kavurma Tarifi
    Kavurma nasıl yapılır
    Kurban kavurması nasıl yapılır

    Kavurma Tarifi Resimli

    Malzemeler

    • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı)
    • 1 su bardağı su
    • Yarım çorba kaşığı tuz
    • 125 gr. margarin

    Yapılışı

    1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte eti pişirmeye bırakın. Etler, suyunu çekip, kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapın.

    [​IMG]