Kavunlu & Karpuzlu Jöle Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 16 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kavunlu & Karpuzlu Jöle Tarifi

    Kavunlu & Karpuzlu Jöle Nasıl Yapılır


    Kavunlu & Karpuzlu Jöle Malzemeleri:
    300-400 gr kavun
    300-400 gr karpuz
    1 limon
    7 yaprak jelatin
    700 ml üzüm suyu
    125 gr toz şeker
    100 gr kayısı marmelatı


    [​IMG]

    Kavunlu & Karpuzlu Jölenin Yapılışı:
    Karpuz ve kavunu küçük küpler şeklinde doğrayın. Üstüne yarım limon sıkın. Jelatini suda yumuşatın, yarım limon jelatine sıkın (önceden limonun kabuklarını rendeleyin). Limon suyu, üzüm suyu, şeker, marmelat(limon rendesini de ekleyebilirsiniz). Şeker eriyene kadar ısıtın. Jelatini karışıma ekleyin eritin. Bardaklara servis yapın ve soğuması için dolaba koyun.


    Afiyet olsun....

    alıntı