Kavata Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kavata Çorbası tarifi
    Kavata Çorbası nasıl hazırlanır
    Kavata Çorbası malzemeleri


    Malzemeler
    Yeşil ham domates 1kg.
    Buğday unu (2 su bardağı) 240 gr.
    Süt (2 su bardağı) 450 gr.
    Et suyu (4 su bardağı)
    Tereyağı ( 2 çorba kaşığı) 80 gr.
    Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr.
    Dolmalık biber 1 adet
    Dere otu ¼ demet

    [​IMG]

    Hazırlanışı
    Domates ve biberi kaynar suya atın. Birkaç dakika sonra domatesleri kevgirle alın. Biberi dış kabuğu kolayca soyulacak kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin.
    Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Tencerede eritilmiş tereyağına domatesleri ekleyip orta ateşte eritinceye kadar karıştırın. Pişen domatesi tel süzgeçten geçirip çorbayı pişireceğiniz kaba koyun.
    Biberi doğrayıp tencereye alın. Üstüne et suyunu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
    Un ve sütü pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. Ezerek tel süzgeçten geçirin ve azar azar kaynayan çorbaya ilave edin. Tuzunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kaynatın.
    Çorbayı ateşten alın. Tavada az miktar tereyağı ile dere otunu sote edip üstüne dökün.