Katmer Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Katmer tarifi


    Resimli Katmer Tarifi

    Katmer


    Malzemeler


    1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    5 Su Bardağı Un
    Yeterince Su
    Tuz
    İçi İçin
    1/2 Paket Margarin
    3 Çorba Kaşığı Tahin

    [​IMG]

    Tarifi

    5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.

    Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalım.

    Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.

    Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.