Katmer Poğaça Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 10 Şubat 2014 tarihinde açılan konu


  1. Katmer Poğaça Nasıl Yapılır?




    Merhaba marifetli bayanlar sizlere yine harika bir tarif vermek istiyorum bu poğaçayı yapmalısınız mutlaka nefis olduğunu göreceksiniz.Biraz zahmetli gibi görünebilir fakat lezzeti size tüm zahmetini unutturacaktır.
    Katmer Poğaça İçin Gereken Malzemeler:

    -1 su bardağı ılık süt
    -1 cay bardagi sıvı yağ
    -1 tatlı kaşığı sirke
    -1 yumurta
    -2 çay kaşığı şeker
    -2 çay kasigi tuz
    -1 küçük paket yas maya(42 gr)
    -3 -3,5 su bardagi un
    -bezeleri acmak icin az un ve misir nişaştası
    Arasına sürmek için:

    -100 gr tereyagi
    -İç malzemesi:
    -200 gr beyaz peynir
    -Yarım demet maydanoz
    Katmer Poğaça'nın Hazırlanışı:

    Ilık süt le maya ve şeker ıslatılır. Un bir leğene konur ortası havuz gibi açılır. İçine yumurtanın beyaziı ilave edilir,sarısı ayrılır.

    Daha sonra sıvıyağ sirke, kabartılan maya ve süt karışımı tuz yoğrulur. Yumusak bir hamur yapılır. Mayalanması için hamur bir kenarda bekletilir, yarım saat sonra 8 tane beze yapılır.

    Bezeleri açmak için mısır nisastası ve az un kullanın.Bezeler küçük tatlı tabagi büyüklüklüğünde açılırve açılan her bezenin üzeri yumuşak tereyağı ile elle yaglanir,üst üste kapatılır.

    En üst kata tereyağı sürülmez ve resimdeki gibi yuvarlak büyük bir yufka yapılır ama merdaneyle fazla inceltilmeden açılır.Daha sonra bıçak yardımı ile açılan hamur kesilir 12 parcaya bölün.Yada dilerseniz 14-16 ya da bölebilirsiniz.

    Her parçanın üzerine maydanoslu peynir karışımı konup sigara böreği gibi sarılır tepsiye dizilip uzerı bır bezle ortulup sısene kadar maksımum 30 dakika bekletilir yumurta sarısı surulup fırınlanır.Afiyet olsun.

    katmer-pogaca-.