Katı Muhallebi Tarifi Resmli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 31 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi,
    Katı Muhallebi nasıl yapılır,
    Kıvamlı Muhallebi yapılışı


    [​IMG]

    Katı muhallebi yapmak diğer muhallebi tariflerine göre hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır.

    MALZEMELER

    100 gram pirinç,

    6 çorba kaşığı toz şeker,

    4 su bardağı süt,

    1 fincan gülsuyu,

    1 yumurta,

    1 tatlı kaşığı nişasta,

    1 çay kaşığı vanilya,

    su.

    YAPILIŞI

    Pirinç ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur.

    • Pirinçlerin üstünü geçecek kadar ılık su konur. 1 saat bekletilir.

    • Sonra suyu süzülür. Pirinçler bir bezin üstüne dökülür. Bezin kenarları üstüne kapanır. Ovalayarak pirinçler kurulanır.

    • Havana konur. “Toz” haline gelinceye kadar dövülür.

    • Üstüne biraz süt dökülür. İnce delikli süzgeçten sütün bulunduğu tencereye geçirilir,

    Süzgeçte kalan pirinçler tekrar dövülür, aynı işlem uygulanarak hepsinin süte karışması sağlanır.

    • Sonra şeker ilave edilir. Ateşe konur. Telle karıştırılarak koyulaştırılır.

    • Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur. Karıştırılır. Yarım bardak su ilave edilir. İyice ezilir.

    • Sonra pirinçlerin bulunduğu tencereye boşaltılır.

    • 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Kaselere boşaltılır, soğuk servis yapılır: