Katalan Usulü Muhallebi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 17 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Katalan Usulü Muhallebi Tarifi

    Katalan Usulü Muhallebi Hazırlanışı

    Katalan Usulü Muhallebi Malzemeleri:
    2,5 bardaktan biraz az süt
    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 çubuk tarçın
    4 yumurta sarısı
    8 çorba kaşığı şeker
    1,5 çorba kaşığı mısır nişastası


    [​IMG]


    Katalan Usulü Muhallebi Hazırlanışı: Sütü limon kabuğu rendesi ve tarçın ile birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte demlendirin. Süzgeçten geçirip limon kabuğu rendesini ve tarçını atın. Bir yumurta teliyle yumurta sarılarını ve şekerin yarısını açık sarı bir karışım elde edene kadar çırpın. Mısır nişastasını ekleyin. Sıcak sütten bir iki kaşığı yumurta karışımına ekleyin, karıştırın.

    Yumurtalı karışımı çırparak süte yedirin. Orta hararetli ateşte, devamlı karıştırarak, yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Karışım hafifçe kalınlaşmalı ve mısır nişastası tadı hissedilmemelidir.

    Kaynamaya başlar başlamaz ateşten alın. 4 toprak fırın kabına bölüştürün. Oda ısısına gelene kadar soğutun, daha sonra buzdolabına alın. Servis etmeden önce her kabın üzerine 1 çorba kaşığı şeker serpiştirin. Üstten ısıtan fırın ızgarasına yerleştirip şekerin karamelleşmesini bekleyin. Yarım saat içinde, şeker tabakası hala kıtır kıtırken, servis edin.




    alıntı