Katalan Usulü Balık Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Katalan usulü balık tarifi
    katalan usulü balık nasıl yapılır
    Katalan usulü balık malzemeleri


    Malzemeler

    4 beyaz etli balık filetosu
    1 baş soğan
    2 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı un
    2 domates
    2 su bardağı su
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    karabiber
    tuz
    marinad için:
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 limonun suyu
    1,5 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    üstü için:
    1 küçük kase fındık
    1 demet maydanoz

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Derin bir kaba, balık filetolarını dizin. Bir limonun suyunu 6 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle küçük bir kasede çırpın. Elde ettiğiniz sosu balıkların üzerine dökerek 20 dakika dinlenmeye bırakın. Soğanı ve sarımsakları soyun, ince ince kıyın. Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkarın ve rendeleyin.
    Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun, kızınca soğanları ve sarımsakları içine atın, karıştırarak sararıncaya kadar kavurun. Üzerine unu atın ve yine karıştırarak birlikte kavurun. Rendelenmiş domatesleri, salçayı, soğanların üzerine ekleyin ve birlikte bir çevirip, 2 su bardağı su ilave edin. Tuzunu, karabiberini ekleyip kaynamaya bırakın.
    Sos kaynamaya başlayınca, bir karıştırıp içine balıkları marinad sosundan çıkararak atın ve marinad sosunu da yine tencereye domates sosunun üzerine boşaltın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatarak, 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
    Katalan Usulü Balık pişince, tencereyi ateşten çekin, derin bir servis kabına boşaltın. Fındıkları dövün, balığın üzerine serperek, maydanozla süsleyin, yanında haşlanmış patates ve bol sarımsaklı bir marul salatası ile servis yapın.