kastamonu bandırma yemeği

Konusu 'Değişik Yemek Tarifleri' forumundadır ve YAREN tarafından 4 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. YAREN Üye

    kastamonu banduma,bandıma tarifi,kastamonu banduma yemeği,bandıma nedir,kastamonu bandıma

    Kastamonu bandırma yemeği
    [​IMG]

    Malzemeleri
    2 adet yufka
    1 adet tavk göğsü
    2 su bardağı yoğurt
    2 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber

    Yapılışı
    Yufkalar ortadan ikiye kesilir.Kesilen her parça rulo yapılır.Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir.
    Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir.Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
    Bu sırada tavuk göğsü haşlanır.Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur.
    Tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır.Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır.
    Yufkaların üzerine yoğurt konulur.Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir..