Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 13 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi
    Resimli Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi

    Malzemeleri
    4 Adet Tavuk Göğsü
    1 Yarım Çay Kaşığı Kakule
    1 Yarım Çay Kaşığı Nane
    2 Kaşık Kişniş
    1 Kaşık Susam
    1 Su Bardağı Un
    2 Kaşık Çiçek Yağı
    3 Fincan Tavuk Suyu
    1 Yarım Su Bardağı Baldo Pirinç
    1 Adet Soğan
    1 Diş Sarımsak
    1 Yarım Çay Kaşığı Kimyon
    1 Çay Kaşığı Hardal Çekirdeği


    [​IMG]

    Hazırlanışı
    Yağımızı bir orta boy tencerede ısıtalım, içine ince doğradığımız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pirincimizi ekleyelim ve baharatlar iyice karıştıralım. Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatalım. Isıyı düşürelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Kişnişotuyla karıştırarak saklayalım. Tavuk filetolarını önce una,sonra çırpılmış yumurtaya ve en son susama bulayalım, ve firitözde kahverengi oluncaya kadar pişirelim.Afiyet Olsun..