Kaseto Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 17 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:

    2 çay bardağı şeker
    3 çorba kaşığı konyak
    3 çorba kaşığı kakao
    1 paket çikolata
    1 adet limon
    1 paket kremşanti
    2 su bardağı süt
    7 adet kepekli bisküvi
    4 adet yumurta

    Yapılışı:

    Bu mükemmel pasta için; Krem şantiyi 1.5 bardak süt ile hazırlayın. Yumurta sarıları ile birlikte şekeri iyice çırpın, üzerine limon kabuğu rendesi ve konyak ilave edin.

    Başka bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Hazırlanan yumurta akı ve sarısının karışımını krem şantiye ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın.Karışımı 2′ye bölün. Ayrılan karışımlardan birine kakao ve ufalanmış çikolata ilave ederek kakaolu karışımı hazırlayın. 18×28 cm boyutlarında bir kabın içine alüminyum folyo serin ve ezerek toz haline getirdiğiniz bisküvileri serpin.Üzerine önce kakaolu daha sonra beyaz karışımı yavasça dökün.Üzerini folyo ile kapatıp 1 gece buzlukta bekletin. Başka bir kaba ters çevirip mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.