Kaşarlı Simit Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda By RiZeLi tarafından 24 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kaşarlı Simit Tarifi
    Kaşarlı Simit Yapılışı
    Kaşarlı Simit

    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım paket eritilmiş margarin
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı ılık su
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı mahlep
    1 paket ınstant maya (kabartma tozu gibi paketlerde satılıyor)
    1 tatlı kaşığı mahlep (baharatçılarda ve marketlerde bulmanız mümkün)
    tuz, 1 yemek kaşığı şeker
    Yaklaşık 4,5 su bardağı un (unu yavaş yavaş ilave edin elinize yapışan yumuşak bir hamur olmalı)

    İÇİ İÇİN

    peynir, maydanoz, eriyen peynir kaşar vb. isterseniz ince dilimlenmiş sucuk, salam ve kaşar koyarak da yapabilirsiniz nefis oluyor.

    ÜZERİ İÇİN

    bol susam, yumurta sarısı

    YAPILIŞI

    öncelikle bir kap içerisinde maya, ılık su ve süt konulup karıştırılır daha sonra diğer malzemelerin hepsi karıştırılır ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,üzerini bir bezle örtüp 30 dakika kadar dinlendirilir.
    Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır içine harç konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur ve tepsiye aralıklı olarak dizilir. Poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürülür bol susam serpilir tepside 30 dakika bekletilir veya fırın biraz ısıtılır kapatılır tepsi fırına konulup 15 dakika hamurlar mayalandırılır. Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.Sıcakken servis etmenizi öneriyorum.Poğaçalarımızı 2-3 gün bayatlamıyor ve yiyeceğiniz zaman poğaçaları ısıtmanızı öneriyorum fırından yeni çıkmış gibi taze oluyor.Afiyet olsun.