Kaşarlı Salamlı Poğaça

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 12 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kaşarlı Salamlı Poğaça Tarifi
    Kaşarlı Salamlı Poğaça Yapılışı
    Kaşarlı Salamlı Poğaça Hazırlanışı

    Forumdaş Aileme güzel bir günün sabahında çay keyfinin yanında lezzetli kaşarlı salamlı poğaça tarifi ile keyifli forumlar, Afiyet Olsun =)

    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım paket eritilmiş margarin
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı ılık su
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı mahlep
    1 paket ınstant maya
    1 tatlı kaşığı mahlep
    tuz, 1 yemek kaşığı şeker
    Yaklaşık 4,5 su bardağı un (unu yavaş yavaş ilave edin elinize yapışan yumuşak bir hamur olmalı)

    İçi için
    Kaşar
    Salam

    Yapılışı
    Öncelikle bir kap içerisinde maya, ılık su ve süt konulup karıştırılır daha sonra diğer malzemelerin hepsi karıştırılır ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,üzerini bir bezle örtüp 30 dakika kadar dinlendirilir.
    Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır içine harç konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur ve tepsiye aralıklı olarak dizilir. Poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürülür bol susam serpilir tepside 30 dakika bekletilir veya fırın biraz ısıtılır kapatılır tepsi fırına konulup 15 dakika hamurlar mayalandırılır. Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.


    [BILGI]Sıcakken servisyapın..Poğaçalar 2-3 gün bayatlamıyor ve yiyeceğiniz zaman poğaçaları ısıtın fırından yeni çıkmış gibi taze oluyor.[/BILGI]
     



  2. Cevap: Kaşarlı Salamlı Poğaça

    Immm nefis görünüyor ellerinize sağlık.Dün zeytinlisini yapmıştım:f196: