Karsambaç Tatlısı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Sibel tarafından 8 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Karsambaç, rendelenmiş buz veya temiz karın üzerine tatlı bir şurup ekilerek hazırlanan bir tatlıdır. Güney illerinde rastlanan bir tatlıdır. Yayla kültürü olan bölgelerde rastlanır. Şehirde bahar, yüksek yaylalarda ise hala sert iklimin sürdüğü zamanlarda yenildiğinde ilginç bir zıtlık ortaya çıkar.

    Malzemeler
    • 1 kase temiz kar(temiz kar bulunmadığı zaman soğutucuda dondurulmuş sade dondurma kullanılabilir)
    • 20 ml bal
    • Gül şurubu
    • Su

    Yapılışı
    Temiz Karı(veya dondurma) bir kasenin içine doldurun ve bir çorba kaşığı ile iyice karıştırın daha sonra bal ile suyu karıştırarak orta kıvamlı bir şerbet oluşturun ve bu şerbeti karın üzerine gezdirip kaşıkla iyice karın içine yedirin. İsteğe göre bal şerbeti yerine gül şurubuda kullanılabilir. Mersin yöresinde özellikle sıcak yaz aylarında sıkça tüketilen bu serinletici ve değişik lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Hazır satanlar karı kalıp olarak aldıklarından kaselere aktarmak için özel bir alet ile rendelerler.