Karpuzlu Karışık Kokteyl..

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 2 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]





    Bu içecek için; yenecek hali kalmayan, fakat atılmaya da kıyılamayan bütün meyveleri kullanabilirsiniz. Benim yaptığımın çoğunluğunu karpuz oluşturuyordu. Aklınıza gelen her türlü meyveyi kullanabilirsiniz, benim kullandıklarım;

    Karpuz - Annemin birgün önce kestiği, fakat o akşam fazla talep görmediği için saklama kabında bekleyen dilimlenmiş karpuzları kullandım.
    Armut - Dolapta bekleye bekleye kimi yerleri hafif çürümeye başlamıştı. Çürüyen yerlerini kestim, geride kalan kısımları kullandım.
    Üzüm - Artık salkımlarından ayrılmaya başlayan taneleri güzelce yıkayıp kullandım.
    Muz - Tadı çok güzel bir meyve olsa da, 1 adet muzda bulunan meyve suyu damlacığı "1"... Evet, sadece 1 damlacık "pıt" etti, ne eksik, ne fazla:)
    Ananas - Bir önceki akşam, konservesinden artan 1 dilim ve bir miktar da suyu vardı.
    Şeftali
    Nektarin
    Bütün malzemeleri katı meyve sıkacağına attım. Kenarda biriken posaları 1 - 2 sefer kullandım iyice suyunun çıkması için.