Karpuz Çekirdeğinin Faydaları

'Merak Ettiklerimiz' forumunda Yasemin tarafından 20 Ağustos 2013 tarihinde açılan konu


  1. Karpuz Çekirdeğinin Faydaları Neler?




    Karpuz çekirdeklerini çıkartıyorsanız bu yazıyı okuduktan sonra bunu bir daha yapmıyacaksınız.Çünkü besin değerlerinden tam olarak yararlanabilmek için karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte tüketmeniz öneriliyor.

    Yemek sonrasında yediğiniz karpuzun şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açtığını söyleyen beslenme uzmanları karpuzun aç karnına ya da öğün aralarında çekirdekleriyle yenilmesini öneriyorlar.Uzmanlar karpuzun bu şekilde tüketilmesiyle böbreklerden kalbe birçok fayda sağlayacağını aktarıyor.

    Karpuzun en kıymetli kısmının çekirdekleri olduğunu vurguluyorlar.Karpuzun çekirdeklerini çıkartmanız karpuzun faydasını azaltıyor. Karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı maddenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olması nedeniyle karpuzu çekirdekleriyle birlikte ve çekirdekleri dişlerimizle kırarak tüketmeliyiz.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/karpuzcekirdegi-32910.jpg]karpuzcekirdegi-32910[/IMGALT]