Karnıyarık Poğaça Tarifi,yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 26 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Karnıyarık Poğaça Resimli Tarifi


    Karnıyarık Poğaça Tarifi,yapılışı

    [​IMG]

    Malzemeler :
    * 1 kg un
    * 2 yumurta (beyazı hamurun içine, sarısı hamurun üzerine sürülecek)

    * 1 su bardaği sivi yağ
    * 1 su bardaği yoğurt
    * 1 yas maya
    * 1 çorba kasiği tuz
    * 2 çorba kasiği şeker
    * alabildiği kadar süt

    Yoğurt yerine sadece sütte kullanabilirsiniz.

    İçi :

    İç malzemesi isteğinize bağlı.

    Yapılışı :
    Bir cay bardaği sütü isit, maya ve bir kaşık şeker ile karıştırıp kabarmaya bırakın. Başka bir kabın içine bütün malzeleri koy, kabarmış mayayı da ekle. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üstünü kapatarak mayasının gelmesini bekleyin.Kabaran hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparıp içini koy. Hamuru iç malzemesi görünecek şekilde iki ucunu bir araya getirip, tıpkı karnıyarık görünümünde kapatabilirsiniz. Hamura şekli verdikten sonra yağlanmış tepsi veya yağlı kağıt döşenmiş tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Karnıyarık Poğaça Tarifi,yapılışı




    Alıntı