Karnıbahar Salatası

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 11 Aralık 2008 tarihinde açılan konu






  1. MALZEMELER

    1 adet orta büyüklükte karnabahar
    10-12 adet siyah zeytin
    1.5 fincan zeytinyağ
    3-4 dilim limon
    1 limonun suyu
    1 adet havuç
    tuz
    4 Kişilik

    HAZIRLANIŞI

    Karnabaharın kökünü ve yapraklarını kesin, temizleyip iyice yıkadıktan sonra parçalara bölmeden tuzlu suda bir süre haşlayın.Sonra tencereden alıp, suyunu süzün ve kanabaharı zedelememeye özen göstererek servis tabağına yerleştirin. Havucun üzerini kazıyıp, yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Daha sonra havucu dilimleyip, sevis tabağının kenarlarına dizin. Tabağı limon dilimleri ve zeytinle süsleyin. Bir kapta tuz, limon ve zeytinyağını karıştırıp birbirine yedirin ve bunu havuç dilimleri ile karnabaharın üzerine döküp, karnabahar soğuyuncaya dek bekleyin.

    Afiyet Olsun...

    [​IMG]