Karnabahar yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 24 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Karnabahar yemeği,karnabahar yemeği tarifi,karnabahar yemeği yapılışı
    [​IMG]

    Malzemeler


    •1 orta boy karnabahar
    •200 gr kıyma
    •1 büyük baş soğan
    •1 yemek kaşığı domates salçası
    •yarım çay bardağı zeytinyağı
    •yarım çay bardağı pirinç

    •1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı
    1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp 200 gr. kıyma ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun.
    2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. bu arada bir orta boy karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin.

    3. yüze yüz gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.

    4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu tencereye ilave edin.

    5. karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

    Not: limon suyu karnabaharın kokusunu engelliyor ve beyaz kalmasını sağlıyor.