Karnabahar kızartması

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 24 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Karnabahar kızartması
    Karnabahar kızartması tarifi
    Karnabahar kızartması nasıl yapılır


    Ne güzel bir lezzettir bu... :)

    [​IMG]

    Malzemeler


    1 orta boy karnabahar
    Yarım limonun suyu
    Kızartmak için ayçiçeği yağı
    Tuz, karabiber

    Pane için:

    1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu
    2 yumurta 1 çorba kaşığı limon suyu
    Yarım su bardağı maden suyu


    Tarif



    Karnabaharı temizleyip çiçeklerini ayırın ve bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin. Karnabaharı beyaz köpükler çıkıncaya kadar haşlayın. Köpükler çıkınca kevgirle karnabaharları alın ve soğuk suya atın. Biraz durduktan sonra süzün.
    Pane için un, yumurtalar, limon suyu ve maden suyunu bir kâseye alıp malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın.
    Karnabahar çiçeklerini önce hazırladığınız unlu karışıma sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir tavaya alıp ısıtın. Karnabaharları ilave edip çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın.
    Karnabaharların üzerini dilerseniz sade olarak maydanozla ya da sarımsaklı yoğurt üstünede yağda kırmızı biberli sos yaparak süsleyebilirisiniz.