Karışık Turşu

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. KARISIK TURSU

    MALZEMELER


    5 adet kırmızı biber
    5 adet yeşil domates
    3 adet havuç
    1 kg lahana
    5 adet sivri biber
    1,5 su bardağı üzüm sirkesi
    10 diş sarmısak
    alabildiği kadar su
    kaya tuzu


    HAZIRLANIŞI


    Havuçları temizleyip halka şeklinde doğrayın.
    Lahanayı doğrayıp yıkayın.
    Yıkanmış sivribiberlerle birlikte bütün sebzeleri kavanoza yerleştirin.
    Sirke, tuz, sarmısak ve suyu iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün.
    Farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız defne ve kereviz yaprağı koyabilirsiniz.
    Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.