Karışık Turşu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 16 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Karışık Turşu Tarifi ,


    Malzemeler :
    1/2 kilo kornişon salatalık
    3 adet havuç (kabuğu soyulmuş)
    3 adet acur
    2 baş sarımsak
    2 çay bardağı sirke
    1 su bardağı kaya tuzu
    15 litre su (kaynatılıp soğumuş)
    4-5 dal maydanoz
    Bir kaç tane limon dilimi

    [​IMG]

    Yapılışı :
    Salatalığı ve acuru akan su altında bir kaç kez iyice yıkayın Havuç ve acuru dilimleyin Salatalığın kenar kısımlarından çok az kesin Sarımsakları soyup yıkayın, büyükse bir kaç parçaya kesin Genişçe bir cam kaba suyu, tuzu ve sirkeyi ekleyip karıştırın Kavanoza karışık olarak salatalık, acur, havuç, sarımsak ve limon dilimlerini koyup, suyu ekleyin En üst kısmı maydanozla kapatın Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp,oda ısısında ve karanlık ortamda 10-15 gün beklettikten sonra turşunuz hazırdır