Karışık Meyveli Tartölet Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Karışık Meyveli Tartölet Tarifi

    Resimli Karışık Meyveli Tartölet Tarifi

    Malzemeler

    2 su bardagı un,
    140 gram (9 çorba kasıgı), margarin,
    bir tutam tuz,
    1 adet yumurta,
    yarım çay kasıgı kabartma tozu,
    1 çorba kasıgı tozseker,
    2 çorba kasıgı soguk su,
    200 gram bitter çikolata,
    yarım kg. meyve (çilek, bögürtlen, dilimlenmis kivi)

    Üzerine

    Tanesiz reçel,
    krem santi

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Bir kabın içinde unu, oda sıcaklıgındaki margarini, yumurtayı, kabartma tozunu, tozsekeri, suyu ve tuzu karıstırıp, hamur yapın. Yogurma kabının üzerine nemli bir bez örtüp, yarım saat buzdolabında bekletin. Küçük tart kalıplarını yaglayın.

    Hamuru bezelere bölün. Kalıp büyüklügünde açın. Kenarlarını yükseltin.

    Hamurun üzerine folyo koyup, içlerini bakliyatla doldurun. 180 derece fırında altın sarısı olana dek pisirin. Folyoları alıp, 2-3 dakika daha pisirin.

    Çikolatayı benmari usulü eritin. Soguyan tartöletlerin içine bir fırça yardımıyla çikolata sürün. Donmasını bekleyin.
    Meyveleri dilediginiz sekilde dilimleyin. Donan çikolataların üzerine çırpılmıs krem santiyi sıkın. Dilediginiz meyvelerle süsleyin. Üzerine bir fırça yardımıyla reçel sürün. Buzdolabında bekletip soguduktan sonra servis yapın.

    AFİYET OLSUN.