karışık meyveli kurabiye

'Damak Keyfi' forumunda Gazel tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:


    Hamuru için:

    1 adet margarin (oda sıcaklığında)
    1 adet yumurta
    1 fincan pudra şekeri
    3,5 su bardağı un
    1 paket vanilya ve kabartma tozu

    İçi için:

    1adet elma
    1adet armut
    1 fincan portakal reçeli (veya arzu edilen başka bir reçel)
    1 fincan ayva reçeli (…..)
    7 yemek kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tarçın

    Yapılışı:

    Yağ, yumurta, pudra şekeri karıştırılır. Un vanilya ve kabartma tozu bir kaba konarak bu karışıma elenir. kulak memesinden biraz daha sertçe bir hamur hazırlanır ve 20-25 dk. dinlendirilir.
    Elma armut doğranıp rendelenir. İçine şeker ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince reçeller ilave edilir ve biraz daha pişirildikten sonra tarçın serpilip soğumaya bırakılır.
    Dinlenen hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınır ve açılır. Malzememizden 1 tatlı kaşığı bu hamura konur ve 2 ye katlanır. Orta boy bir fincan veya su bardağı ile kapanan hamur kesilir. Tüm hamur bu şekilde yapılarak bitirilir. 180 derecede daha önce ısıtmış fırında 40 dk. pişirilir. Soğuduğunda üzerine bolca pudra şekeri serpilir.