Karidesli Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 12 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Karidesli Pilav Tarifi
    Karidesli Pilav Nasıl Yapılır


    Karidesli Pilav Malzemeleri;
    200 gr karides
    1 su bardağı pilavlık pirinç
    1 adet kuru soğan
    2 adet domates
    2 adet sivri biber
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı toz şeker
    Tuz, karabiber

    [​IMG]

    Karidesli Pilavın Yapılışı: Haşlanmış ve ayıklanmış karidesleri büyüklüklerine göre iki veya üç parçaya bölün. Tereyağında kavurun. Kavurmaya doğranmış bir baş soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca sivri biberleri ve domatesleri ilave edin. Kapağını kapatıp bir süre domatesler eriyinceye kadar pişirin. Tuzunu ve biberini ekleyip pirinci içine dökün. Sıvıyağı ve şekeri ilave edip karıştırın. Üstünü örtecek kadar su döküp önce kuvvetli, sonra hafif ateşte pirinç suyunu çekene kadar yaklaşık 10 - 15 dakika pişirin. Bu süre sonunda bir kere harmanlayıp üstünü kalın bir peçeteyle örtüp demlendirin.


    Afiyet olsun....