Karidesli Enginar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. Karidesli Enginar yapılışı


    [​IMG]

    Karidesli enginar malzemeleri

    6 enginar

    1 çay bardağı zeytinyağı

    Yarım limonun suyu

    Yarım su bardağı sıcak su

    1 kesme şeker

    300 gr karides

    200 gr semizotu

    100 ml krem peynir

    50 gr kavrulmuş susam

    Yarım su bardağı süt

    Karabiber

    Tuz

    Karidesli enginar hazırlanışı
    Karidesli enginar:

    Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Enginarları geniş bir tencereye dizin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, kesme şeker ve su ilave ederek kısık ateşte pişirin.

    Tavada krem peynir ile sütü eritip kısık ateşte kaynatmadan pişirin. Karidesleri zeytin yağında 15 saniye rengi beyaza dönünceye kadar soteleyin. Sütlü karışımı ilave edip, semizotu yapraklarını ve tuzu ekleyin.

    Hazırladığınız karidesleri enginarların üzerine paylaştırıp üzerlerine bol miktarda karabiber ve kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.

    not:
    Karidesleri sotelerken tavanın geniş olmasına dikkat edin. 15 saniyeden fazla sotelemeyin. Aksi takdirde karides su salar, tadı bozulur.




    alıntı netten